Importanta feminitatii

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1630422673778265&id=1094148170739054

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1630422673778265&id=1094148170739054

Zona dintre sani si cospse (talia, zona soldurilor, pantecele si partea inferioara a coloanei vertebrale)sunt cele care contin cea mai mare parte a energiei feminine a unei femei. Flexibilitatea si capacitatea de a undui curgator aceste zone sau din contra, rigiditatea si imobilitatea lor indica cat de activa si libera este energia unei femei.

Circulatia libera a energiei feminine inseamna in primul rand o sanatate foarte buna, dar si fertilitate, senzualitate, capacitate de a trai placere profunda si libertate in manifestarea si exprimarea emotiilor.

Cat de usor poti undui aceste parti ale trupului tau si in ce zone ai putea sa lucrezi pentru a elibera energia?

Ce simti atunci cand misti aceste zone? Este o stare placuta sau jenanta? Simti senzatii placute sau teama? Se elibereaza emotii blande sau iese la suprafata anxietatea, rusinea, vinovatia?

Cat de usor poti accepta intimitatea profunda?
Unde simti ca se blocheaza in trupul tau emotiile, dorintele si/sau energia?

A lucra cu energia feminina inseamna a ne elibera de teama, a ne regasi fericirea de a fi femei, a avea relatii armonioase de cuplu, a avea o viata intima naturala si implinitoare, a imbratisa cu bucurie si cu voluptate viata.

Toate acestea isi pun amprenta asupra bunastarii noastre fizice si sufletesti.

Sa nu devenim barbati, traind dupa reguli si standarde masculine, facand cu corpul nostru activitati mult prea masculine, prin care il fortam si cu sufletul nostru armata. Sa ne iubim trupul, sa nu il fortam in niciun fel, sa il ascultam, sa nu ne ridigizam incercand sa fim prea “puternice”, sa urmam miscarile firesti spre care ne cheama, sa nu omitem sa ne hranim feminitatea, doar pentru ca in societatea moderna doar ceea ce este masculin, precis, rational, “fortos”, disciplinat si lipsit pe cat posibil de emotie este acceptabil.
Sa nu ne traim viata uitand ca suntem femei. Sa nu ne ascundem, sa nu ne diminuam energia, sa nu ne negam feminitatea, caci altfel ne pierdem puterea reala, autentica, naturala. Mai devreme sau mai tarziu aceasta ne costa foarte milt, caci natura isi cere drepturile si ne reintoarce atentia catre ceea ce am ignirat sau uitat.

Sa ne traim emotiile cu intensitate, sa ne exprimam senzualitatea cu incredere, sa ne oferim dreptul la placere si la iubire adevarata, la a atrage si a fi curtate, iubite si atinse asa cum trupul si sufletul nostru are nevoie.
Sa nu ne grabim, sa nu nesocotim ceea ce simtim! Sa nu ne mutam din trup in cap, dupa modelul masculin, traind asa cum credem ca trebuie, asa cum ne impunem sau ni se impune, fara traire, fara simtire, fara o conexiune vie la inima si nevoile noastre specifice, firesti, feminine.

Sa avem curajul sa ne miscam asa cum simtim si libertatea de a trai din suflet.💖
Feminitatea ne va oferi o plenitudine pe care, din pacate, multe femei nu o mai traiesc si nici nu mai stiu ca exista.💃🏵

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa descopere puterea sacră și profund vindecătoare a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare. In calitate de psiholog, terapeut de familie și facilitator de workshopuri si cursuri transformaționale pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare (fata in fata si online), ci și căldură sufletească și încredere în sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, vindecare emoțională și o scânteie de magie divină în viața femeilor ce aleg să își descopere potențialul nelimitat.

Leave a comment