Cine este mentorul tau?

Doamne, fii mentorul meu. Nu-mi doresc nimic mai mult în viaţă decât să fiu copilul Tău. Dintotdeauna am tânjit după un mentor, după cineva care să-mi cunoască sufletul şi să mă călăuzească spre ceea ce e mai bun în mine. Nu mi-am dat seama că Tu eşti mentorul perfect. Blând, dar ferm, sensibil, dar drept, cu mult tact şi rafinament, atingând întotdeauna coarda potrivită pentru ca sufletul meu să scoată cele mai sublime acorduri.

Drumul meu cu Tine e o adevărată aventură. Îmi dă sentimentul că trăiesc cu adevărat, viaţă autentică, viaţă sută la sută, palpitantă, sublimă, de calitate. Aş vrea să pot exprima în cuvinte tot ceea ce simt. Când simt că totul e real, că exişti cu adevărat, că nu eşti o iluzie sau o autoamăgire, nu mai pot să regret nimic.

Cu Tine mă aflu în miezul realităţii, în mijlocul furtunii, ştiind că pot să merg înainte cu încredere, pentru că nimic rău nu mi se poate întâmpla. Esenţa credinţei e în verbul „a îndrăzni”. „Îndrăzneşte, fiică”. Credinţa înseamnă să îndrăzneşti şi nu e nimic mai minunat, mai palpitant în viaţă decât să îndrăzneşti. 

 Nu pot să-mi verific credinţa şi să-i dau un sens decât îndrăznind. Să merg deasupra valurilor, ştiind că nu mă voi duce la fund. Să stau de vorbă cu Tine şi să aud cum răspunzi la cele mai năstruşnice întrebări şi nedumeriri ale mele, cum îmi arăţi soluţia la cele mai întortocheate probleme.

Să am curajul să stau faţă în faţă cu Tine şi să îţi vorbesc. Ca unui doctor, ca unui psiholog, să-mi expun argumentele fără să mă străduiesc să le transpun în cuvinte, ci pur şi simplu activând o zonă de sensibilitate pe care sunt conştientă că numai Tu o cunoşti, poate mai bine decât mine, să-mi dezvălui cele mai adânci secrete, fără sentimentul că renunţ la intimitatea mea.

Doamne, îţi mulţumesc pentru toate acestea. Şi pentru toate celelalte. Şi te rog să desăvârşeşti lucrarea pe care ai început-o în viaţa mea.

Sursa:  http://rugaciuni.blogspot.ro/2007/10/doamne-fii-mentorul-meu.html

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s