Green smoothie&sucul verde sau Terapia cu clorofila

 
“Clorofila, tămăduitoarea, este puternică şi totodată blândă distrugătoare pentru microbi, dar delicată faţă de ţesuturile rănite. Modul ei de acţiune rămâne încă un secret al naturii, pentru profani apărând ca o adevărată magie verde.” H. E. Kirschner, medic cercetător

Verdele crud al plantelor vii a constituit dintotdeauna o sursă de regenerare, relaxare, inspiraţie şi vindecare. În spatele acestei culori ale cărei semnificaţii sunt intim legate de sănătate şi vindecare, cu mai mult timp în urmă a fost descoperită o componentă esenţială a vieţii vegetale: clorofila. “Sângele verde”, cum mai este numită, reprezintă, alături de alţi compuşi valoroşi din verdeţurile proaspete, o sursă de viaţă, purificare, regenerare şi vindecare a fiinţei umane.

O rază de soare atinge frunza verde şi instantaneu miracolul se produce. În plantă, moleculele de apă şi dioxid de carbon sunt rupte – ceea ce un chimist poate obţine cu dificultate şi cheltuieli mari. La început există doar apă şi gaz, iar apoi, aproape miraculos, aceste elemente se transformă în ţesuturi vii şi energie. Oxigenul este eliberat din plante pentru “revitalizarea” aerului pe care îl respirăm, zahărul şi alte glucide, precum şi o mare cantitate de energie sunt rapid produse şi dezvoltate în planta vie odată cu procesele complexe de fotosinteză.

Cum se produce întregul proces al fotosintezei este încă un mister, el constituind unul dintre acele secrete ale vieţii despre care savantul dr. H. E. Kirschner, afirma că se află la graniţa între sensibil şi invizibil. Descoperirea clorofilei ca substanţă complexă, cu rol de bază în procesele de fotosinteză a adus o rază de lumină în desluşirea misterelor lumii vegetale şi a permis totodată să fie înţelese în mod mai profund procesele prin care “alimentele verzi” (fructele şi legumele proaspete, verdeţurile etc.) pot constitui veritabile medicamente naturale.

Clorofila vindecă
În anii ’40, studiile ştiinţifice puteau demonstra efectele remarcabile pe care clorofila le generează asupra fiinţei umane. Evidenţierea efectelor de accelerare a vindecării rănilor, de regenerare şi îmbunătăţire a calităţii sângelui şi chiar anumite efecte deodorante pe care acest compus le are, a condus în acea perioadă la o adevărată explozie a produselor pe bază de clorofilă: de la pastele de dinţi, la guma de mestecat, sucuri sau chiar anumite tipuri de hârtie. Treptat însă, ea a dispărut din atenţia publicului, devenind obiectul de studiu doar al celor care au înţeles că valoarea clorofilei, de fapt a tuturor vegetalelor proaspete, poate constitui o modalitate de vindecare cu totul aparte.
Un specialist american renumit, dr. Bernard Jensen, a studiat această substanţă vegetală timp de mai bine de 40 de ani, iar concluziile la care el a ajuns au fost uluitoare: de la afecţiuni hepatice, la anemie, de la tulburări de digestie, până la afecţiuni grave cum sunt diabetul, astmul sau chiar cancerul, extractele pe bază de clorofilă, “băuturile verzi” sau pur şi simplu consumul preponderent de verdeţuri (sub forma unor cure intensive) pot determina îmbunătăţiri radicale ale stării de sănătate. De altfel, sutele de cazuri vindecate precum şi amploarea pe care activitatea doctorului Jensen a luat-o în special în anii ’90 constituie dovezi cu adevărat convingătoare ale eficienţei tratamentelor sale.
Care este însă misterul care face ca ingredientele naturale din plantele verzi, bogate în clorofilă să poată juca rolul unor “medicamente”, având în acelaşi timp avantajul uriaş de a fi complet lipsite de toxicitate, indiferent de forma de administrare: sucuri, consum de crudităţi sau chiar clisme, comprimate, preparate injectabile?

“Sângele vegetal” şi sângele uman
Doctorul în chimie Richard Willstatter, de origine germană, a determinat încă din 1913 faptul că clorofila are o compoziţie foarte asemănătoare cu aceea a hemoglobinei din sângele uman. Dacă în cazul hemoglobinei, compuşii de bază sunt carbonul, oxigenul şi azotul, grupaţi în jurul unui atom de fier, în cazul clorofilei vom regăsi aceleaşi elemente componente, grupate însă în jurul unui atom de magneziu.
Pornind de la aceste constatări a fost simplu pentru terapeuţii pasionaţi de universul vegetal să constate că administrarea unor “concentrate naturale” bogate în clorofilă determină în scurt timp îmbunătăţirea calităţii sângelui uman. Mai multe cazuri de anemie, rezistente la formele clasice de tratament, au fost ameliorate considerabil după numai două săptămâni de utilizare a preparatelor vegetale. Nu este deloc un fenomen surprinzător dacă avem în vedere faptul că clorofila reprezintă unul dintre cele mai rafinate şi mai complete suplimente de minerale din lumea vegetală. În plus, spre deosebire de suplimentele cu minerale vândute la ora actuală pe scară largă, aceste extracte sunt extrem de uşor asimilabile de organism, fiind absorbite în circulaţia sanguină la scurt timp după ingerare.
Odată ajunse în organismul nostru, remediile pe bază de clorofilă îşi încep acţiunea complexă, determinând modificări la nivelul tuturor sistemelor importante ale corpului: sângele este gradat îmbogăţit şi purificat, ficatul este drenat, eventualele tulburări digestive sau chiar anumite forme de ulcer sunt mult atenuate, vindecarea diferitelor inflamaţii este accelerată.
Obţinerea unor astfel de efecte printr-o alimentaţie adecvată, cu produse bogate în clorofilă, este o idee încurajatoare şi reprezintă o modalitate accesibilă oricui.

Tratamentul cu clorofilă este la îndemâna oricui
După cele prezentate anterior s-ar putea crede că sub numele de “clorofilă” vom întâlni alte noi remedii scumpe pe care trebuie să le căutăm în farmacii sau să le solicităm din străinătate. Din fericire, acest tratament este mult mai accesibil: fiecare putem obţine cu uşurinţă remediile de care avem nevoie prin câteva metode foarte simple:
Salatele de verdeţuri proaspete
Oricare dintre verdeţurile pe care le utilizăm curent în alimentaţie (fie că este vorba de mărar, pătrunjel, ţelină, salată verde, spanac sau chiar anumite tipuri de mlădiţe proaspete ale unor cereale) constituie surse ieftine şi accesibile de clorofilă în stare naturală. Astfel, prima formă de a prelua substanţele de care organismul are nevoie, mai ales pentru tulburările menţionate, este aceea de a consuma de mai multe ori pe zi salate proaspete din verdeţuri. Se recomandă ca una dintre mesele zilnice să fie constituită exclusiv din astfel de salate de verdeţuri, la care se mai pot adăuga ingredientele binecunoscute: ulei, condimente, sare şi eventual zeamă de lămâie. Pentru ca efectele să fie stabile în timp, este necesar ca o astfel de cură să dureze minim 2 luni. În plus, trebuie să ţinem cont de faptul că, dacă planta sau alimentul ales este mai verde, cantitatea de clorofilă este mai ridicată şi, fireşte, efectul mai rapid.

Băuturile şi sucurile “verzi”
Dr. N.W. Walker afirma în cartea sa „Sucuri vegetale proaspete” regenerează şi clădesc corpul nostru. Ele conţin toate mineralele, sărurile, enzimele, vitaminele necesare corpului uman, mai ales când sunt folosite proaspete, crude şi extrase cu grijă (adică fără fierbere, fără manipulări în vase de metal, fără expunere îndelungată la aer) din vegetale.
Pentru cei care, din diferite motive, nu suportă sau nu pot consuma salatele de crudităţi, precum şi pentru cei la care există în mod special necesitatea unui aport mai mare de lichide în organism, metoda descrisă în continuare este cât se poate de practică: tulpinile şi frunzele verzi, proaspete, ale plantelor alese pentru a realiza extractul lichid bogat în clorofilă, se taie longitudinal (în lungul tulpinilor), iar frunzele se mărunţesc (dar nu foarte fin) cu ajutorul unui cuţit. Întreaga cantitate de plante astfel pregătite se lasă în apă distilată sau apă curată de izvor timp de 1-2 ore, până când întregul amestec capătă o plăcută culoare verde. Acesta este semnul care indică faptul că seva plantei, împreună cu clorofila s-au extras în preparatul astfel realizat. În final, lichidul obţinut se filtrează printr-un tifon des şi se bea fie imediat, fie în mai multe reprize. O variantă “modernă” de preparare presupune combinarea apei proaspete cu cantitatea necesară de verdeţuri într-un mixer electric, omogenizarea şi apoi ingerarea intregului amestec.( nota Anima:In cazul in care vom filtra amestecul este bine sa nu il pastram nici macar la frigider mai mult de 6 ore. De altfel, acesta se va innegri, din cauza ca oxideaza. Daca in schimb preparam smoothie verde, adaugand si fructe, datorita continutului ridicat de fibre amestecul nu va oxida aproape deloc, putand fi pastrat la frigider chiar 1-2 zile, cu conditia sa fie acoperit)!
 Câteva cantităţi orientative: pentru 1 litru de apă de izvor este suficient să folosim cca. 200 de grame de verdeţuri mărunţite. Aceasta este o cantitate suficientă pentru o zi de “tratament”.

 Metoda rapidă de purificare a organismului cu ajutorul clorofilei
În cazul unor perturbări gastrice sau intestinale, precum şi în cazul persoanelor care au urmat o alimentaţie bazată în special pe carne şi alimente suprarafinate şi la care se resimte necesitatea unei “curăţiri” mai serioase a organismului, se poate recurge la o “metodă de forţă”. Această metodă (destul de uşor de aplicat în comparaţie cu alte tratamente) presupune, de fapt, ca o zi pe săptămână să nu se consume nimic altceva în afară de extractele concentrate din clorofilă, realizate prin metoda descrisă anterior. Utilizarea unor plante adecvate, cu proprietăţi tonice şi purificatoare va determina ca ziua de post să fie o… adevărată sărbătoare pentru organism, care astfel va putea să îşi restabilească echilibrul.
După o perioadă de mai multe luni în care săptămânal am realizat cu stricteţe o astfel de cură, consumând cel puţin 2 litri de “băutură verde” pe zi, vom remarca transformări semnificative prin creşterea tonsului în întreaga fiinţă şi prin reglarea considerabilă a metabolismului.
Efectele de dezintoxicare cele mai puternice le au: salata verde, frunzele de leuştean, frunzele de ţelină, frunzele de măcrişul iepurelui (sunt utilizate şi în intoxicaţii cu mercur sau plumb).
Efectele tonice cele mai puternice le au: frunzele de pătrunjel şi de ţelină, frunzele de urzică (sunt şi un antianemic puternic).

Sursa: www.suntsanatos.ro

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

9 thoughts on “Green smoothie&sucul verde sau Terapia cu clorofila”

 1. Nu pot viziona videoclipul de pe youtube cu prepararea nectarului* verde… nu imi permite la mine in tara. Cum descopar ingredientele??

  Like

 2. @Anonimorice fel de leguma cu frunze verzi–numai frunzele: frunze de ridichi, de sfecla, de morcov, de gulie, etc sau pur si simplu salata verde, patrunjel, spanac, marar–orice e verde si comestibil+ adaugi un fruct sau mai multe, dupa gust, cat sa fie dulce nectarul, bananele indulcesc cel mai mult, dar mie imi plac foarte mult si merele, perele, piersicile, strugurii+apa cat sa curga necatrul. Se pun toate in blender si se maruntesc bine de tot, apoi se bea inghititura cu inghititura, minim jumatate de litru pe zi, maxim 2 litri. Pofta buna si sa iti ajute!:)

  Like

 3. @Nastrusnicamultumesc pentru link, e foarte interesant. Iti recomand si eu \”Greens can save your life\”, cu Victoria Boutenko vorbind despre green smoothie. Nectarul verde ii ajuta pe cei care au nevoie sa arda grasimile in exces, dar si pe cei care au neviue de mai multi nutrienti si vitamine pentru a se ingrasa armonios. De asemenea ar fi foarte bine pentru tine sa consumi polen de albine amestecat cu miere, pe mine m-a ajutat foarte , foarte mult atunci cand aveam nevoie sa ma ingras si sa ma vitalizez. Mi sunt foarte bune d econsumat cat mai des catina, nucile, uleiuri presate la rece, drojdia de bere si multe banane, care au 100 de calorii fiecare. Eu deja te mentalizez durdulie si arminoasa si fericita!:)Succes!!!>:D<

  Like

 4. M-am ingrasat aproape 30 kg in timpul sarcinii. Acum am probleme cu slabitul. Metabolismul dat peste cap, incetuc de imi vine sa plang. Ce smoothie imi recomnadati sa ma refac si sa slabesc in sfarsit. Multumesc anticipat!

  Like

 5. Draga Magnolia,si eu ca si tine inca mai am de ars ceva grasime, pentru ca vreau ca vara sa ma gaseasca in forma mea cea mai buna:). Urmatorul pas din programul de infrumusetare va fi tocmai de aceea o \”cura de slabire\”, de fapt de armonizare corporala prin metode sanatoase, fara infometare, respectand anumite principii de baza ale digestiei si ciclurile corpului uman.De asemenea, iti recomand sa bei in fievare dimineata smoothie verde, dintr-un fruct sau mai mulkte plus o legatura de verzituri si apa. Este de preferat sa folosesti mai putine banane si mai multe mere atat in smoothie, cat si in alimentatia zilnica. Consuma cat mai multe fructe si legume crude si cat mai putine lactate. Laptele este creat de natura pentru ca vitelusul sa ajunga in maxim 2 ani de la cateva kilograme la 150-200kg, deci cam asta vor face lactatele si cu trupul omului. Sunt practic alimente super concentrate de care nu avem nevoie in cazul in care nu suntem sportivi de performanta sau nu muncim foarte mult fizic. Si desigur, trebuie adaugat la acest program un pic de miscare, plimbari de 30min-1 ora sau sedinte de cardio si lucru cu greutati medii. Voi scrie si despre asta in pasii urmatori ai programului de armonizare si infrumusetare.Iti recomand de asemene as a ai rabdare, caci adevaratele transformari benefice ale corpului s eproduc in timp. Eu mai tin si post negru, adica nu mananc nimic, ci beau doar f multa apa o zi pe saptamana, in cazul meu marti. In acest fel am dat jos \\ 4 kg/luna fara sa ma cinuiesc si simtindu-ma din ce in ce mai bine si mai tonica. Scopul nostru este sa ardem grasimea si sa devvoltam si tonifiem musculatura, pentru ca in acest fel metabolismul nostru se va imbunatati considerabil si tonusul nostru va creste foarte mult, iar grasimea nu s eva mai depune aproape din nimic.Iar cel mai important lucru pe care doresc din tot sufletul sa ti-l transmit este ca este esential ca tu sa gandesti foarte frumos despre tine insati, sa emiti ganduri de iubire fata de trupul tau, asa cum este el acum este cel care te sustine si te ajuta sa faci to ceea ce faci. Este vehicolul prin care tu iti exprimi sufletul, calitatile minunate si iubirea. Este deci un adevarat prieten si nu un dusman. Secretul cel mai mare este relaxarea si increderea. Pot sa spun cu o certitudine de 100%: o femeie plinuta, dar relaxata, zambitoare, care se simte sexi si se manifestea pe masura, cu incredere in sine si bucurie d ea trai si cu multa iubire este de 10 ori mai atragatoare si mai dorita decat o femeie slaba si ingrijorata, anxioasa si care a uitat sa zambeasca.Zambeste! Suntem impreuna, pe calea cea buna si toate impreuna, actionand eficient si hotarate sa ne regasim armonia si frumusetea dintai, vom reusi sa scoatem la lumina ceea ce suntem de fapt: adevarate zeite in manifestare!:)Eu sunt sigura de asta!!!

  Like

 6. Va multumesc mult celor care comentati pe blog, caci intrebarile si comentariile voastre ma inspira sa scriu si sa simt ce anume au nevoie si isi doresc sa citeasca femeile care urmaresc acest blog.Sunteti minunate si ma bucur sa simt ca suntem impreuna pe calea descoperirii si amplificarii feminitatii sublime.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s