Despre dezordine

Dezordinea din propria locuinta afecteaza  starea de sanatate. Duce la oboseala si impiedica evolutia personala. In acelasi timp iti vei pierde credibilitatea si este greu sa iei deciziile cele mai bune intr-un mediu in care lucrurile nu sunt in ordine.

Iata ce trebuie sa stii despre dezordinea din casa:

Dezordinea din casa te face sa te simti obositMajoritatea persoanelor care sunt dezordonate si au o casa neingrijita spun ca nu au energia necesara pentru a face curatenie. Aceste persoane se simt in permanenta obosite. Lipsa energiei si oboseala sunt insa cauzate tocmai de dezordinea din casa.

Energia statica care se aduna in jurul lucrurilor aruncate la intamplare prin casa cauzeaza oboseala si letargie. Curatenia elibereaza energia statica din locuinta ta. De asemenea, acest lucru influenteaza si organismul tau, care isi va recapata vitalitatea.

Dezordinea te impiedica sa evoluezi


Atunci cand intreaga locuinta este in dezordine , nu vei mai avea spatiu pentru lucruri noi in viata ta. Odata cu dezordinea si lucrurile vechi din locuinta ta, si gandurile tale vor ramane in trecut. Vei fi stresat in continuare de aceleasi probleme pe care le ai de mai multa vreme.

Curatenia in locuinta te va ajuta sa te confrunti direct cu problemele care te-au agasat si sa incerci sa le rezolvi. Pentru a te simti mai bine este nevoie sa renunti la trecut si sa te concentrezi pe lucrurile frumoase din viitor.

Dezordinea favorizeaza acumularea de kilograme in plus

Persoanele ale caror locuinte sunt dezordonate au tendinta sa fie supraponderale. Specialistii sunt de parere ca atat grasimea corporala, cat si dezordinea sunt forme de autoprotectie. Prin acumularea de straturi de grasime sau dezordine in jurul nostru, speram sa ne protejam si sa evitam socurile vietii.

Pisohologii spun ca ne protejam in special de emotiile si sentimentele pe care nu putem sa le exteriorizam usor. In acest fel avem iluzia ca putem controla mai bine evenimentele din viata noastra si putem preveni lucrurile care ne fac sa suferim.

Dezordinea provoaca confuzie

Atunci cand traiesti inconjurat de lucruri aruncate la intamplare si dezordine, este imposibil sa gandesti clar despre ce trebuie sa faci in viata.

Atunci cand incepi sa faci curatenie, vei incepe sa gandesti mult mai clar, iar deciziiile pe care trebuie sa le iei in viata vor deveni mult mai usoare. Curatenia din locuinta este unul dintre cele mai importante lucruri care te vor ajuta sa descoperi toate oportunitatile vietii.

Dezordinea afecteaza modul in care oamenii te trateaza

Oamenii te trateaza in acelasi mod in care te tratezi si tu. Daca te apreciezi si ai grija de propriul aspect si propria sanatate, oamenii din jurul tau se vor purta frumos cu tine.

Daca esti lenes, nu ai grija de tine si de locuinta ta si lasi ca dezordinea sa iti acapareze viata, vei atrage in permanenta oameni care se vor purta urat cu tine.

Dezordinea te face mai putin sociabil

Daca ai ajuns in stadiul in care locuinta ta este o dezordine generala, te vei simti rusinat si vei evita sa inviti acasa prieteni sau membri ai familiei.

Poti trai in dezordine o perioada lunga de timp, insa izolarea de societate si evitarea intalnirilor cu prietenii tai pot duce la probleme grave de sanatate. In plus, iti vei pierde increderea in fortele proprii, iar calitatea generala a vietii va fi grav afectata.

Sursa: http://sanatate.acasa.ro

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

2 thoughts on “Despre dezordine”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s