Unde gasim iubirea adevarata? – partea a II-a

La nimeni si nicaieri in afara, ci doar in inima noastra.


Iubirea este o alegere constienta.
Imi amintesc exemplul unei femei care mi-a ramas la inima – in documentarul Doing Time, Doing Vipassana, o femeie cu inima plina de iubire devine directoarea unei inchisori de mare securitate, un loc unde sunt intemnitati cei mai mari criminali. Da, este o poveste de viata, reala, nu un scenariu frumos, hollywoodian.


Cu iubire de mama, ea vine acolo cu gandul de a face tot ce e mai bine pentru cei aflati in grija ei. Nu vine cu gandul sa se fereasca, sa padespseasca, sa judece, nu incearca sa se tina deoparte. Ea vine cu iubirea din inima ei-si cand ai iubire in inima iubesti ceea ce intalnesti, intelegi si cauti sa ajuti. De aceea, ea a cautat sa le faca viata detinutilor nu cat mai grea, ci cat mai buna. S-a interesat de nevoile lor, a vorbit cu ei si a avut grija ca ei sa fie hraniti omeneste, sa traiasca omeneste.Aceasta este esenta iubirii. Asa ca ea, care ajunsese la aceasta stare de echilibru interior si deschidere launtrica prin meditatie, se hotaraste sa le daruiasca detinutilor ei ceea cestia ca fusese bun pentru ea- un program de meditatii la unison.

Meditatie pentru criminali? De unde speranta ca ei vor avea macar rabdarea de a sta asezati? Pare de neconceput pentru toti aceia care sunt obisnuiti sa se gandeasca la riscuri si obstacole. Dar iubirea vine cu solutii si nu cu temeri.

Mai mult chiar, ea organizeaza zile de meditatie neintrerupta-ore si ore in sir. Dar nu fiecare in celula lui-nu! Toti, impreuna, ca o familie. Toti cei ce doresc adica, caci iubirea nu impune, iar binele cu sila nu se poate.

Ei bine, aproape toti detinutii au participat la aceste meditatii. Pentru ca s-au simtit acceptati, imbratisati, au avut incredere in ea. Si au meditat, urmarid, asa cum fusesera invatati, doar sa isi goleasca mintea de ganduri.. Au meditat ore in sir. Cu rabdare, Cu calm. In liniste. Si nu paziti, ci liberi. Impreuna, in aceeasi sala, toti, fara catuse, fara sa se incaiere, fara sa incerce sa profite de ocazie pentru a evada. Ea, “mama”, in mijlocul lor, fara protectie. Ca intre oameni dragi.

Si s-au petrecut multe! Iubirea lucreaza. Vieti au fost transformate. Multi dintre detinuti au avut momente de catharsis, purificari sufletesti intense. Constiinte s-au trezit. A fost greu, foarte greu, odata atinsi de iubire, sa traiasca cu ceea ce au facut. Caci au realizat pentru prima data gravitatea greselilor facute. Nu e uimitor? Au realizat in sfarsit, nu datorita pedepsei- care nu avusese mari efecte asupra constiintei lor, ci datorita iubirii. Acesti oameni s-au schimbat radical in bine. Au inceput sa munceasca pentru a deveni buni, au inceput sa munceasca unii pentru altii, sa se ajute. Si-au ispasit pedepsele de bunavoie, cu cainta si rugandu-se la Dumnezeu. Cerandu-si iertare. Cautand sa faca tot ce pot pentru a isi indrepta greselile. Unii dintre ei au muncit pentru a trimite bani familiilor celor pe care i-au ucis, Unii dintre ei s-au reintegrat in societate la ispasirea sentintei. Niciunul dintre ei nu a recidivat.

Cand au fost intrebati de ce au acceptat sa faca acele meditatii, de ce si-au schimbat viata stiti care a fost raspunsul? ” Pentru ca ea a crezut in noi. Pentru ca ea a venit cu inima deschisa, fara sa ne judece si a crezut in noi. Ne-am simtit in sfarsit iubiti si nu am vrut sa o dezamagim. Iar apoi am descoprit prin meditatie chiar mai multa iubire, am simtit imbratisarea si iubirea lui Dumnezeu.

Si altii au aplicat apoi aceasta metoda in inchisori si efectele au fost la fel de imbucuratoare. Era insa nevoie de o noua perspectiva ca cineva sa se gandeasca la aceasta solutie. De perspectiva IUBIRII.
Oamenii gresesc, se uratesc, se indeparteaza de ei insisi in lipsa iubirii. Cand sunt indelung lipsiti de iubire se inraiesc sau se imbolnavesc. Aminteste-ti aceasta!

Raul si uratul, lipsurile si ciudateniile apar doar in absenta iubirii. Acolo unde e intuneric, sa aducem constient lumina iubirii. Sa devenim canale prin care iubirea curge si vindeca, spala si panseaza, idreapta si lumineaza.
Sa ne gasim asadar intotdeauana taria in inima, sa traim din inima si viata ne va fi binecuvantata de adevarata IUBIRE.
*********

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

2 thoughts on “Unde gasim iubirea adevarata? – partea a II-a”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s