Cele trei tipuri de frumusete feminina II – Femeia de tip foc

Cu cât o femeie este mai conştientă de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului şi spiritului existent în ea, care sunt frumoase şi îi creează unicitatea sa – acel „nu ştiu ce şi nu ştiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea să fie nu doar frumoasă, ci şi atrăgătoare şi fermecătoare. 


FRUMSEŢEA FEMININÃ DE TIP PITTA 


Femeile cu acest tip de frumuseţe sunt seducătoarele prin excelenţă, amazoanele, fascinatoarele. Trupul lor, de dimensiuni medii, este foarte bine proporţionat. Cu o musculaturã armonios desenatã, umerii rotunzi, braţe şi picioare cu o carnaţie fermã, dau o impresie de forţă suplã. 


Fesele sunt bine desenate, „ridicate” şi rotunde. Sânii sunt de dimensiuni medii, dar foarte frumos conturaţi şi fermi până la vârste înaintate. Talia este, de asemenea, foarte bine conturatã, iar şoldurile sunt rotunde şi arcuite. Pielea este brunã, măslinie sau albã cu nuanţe rozalii. 


Chipul cu trăsături regulate, simetrice, cu nasul drept sau acvilin şi gura bine desenatã, este de neuitat, se impregnează în mintea celui sedus. Pãrul natural roşcat, până la nuanţe de cărămiziu-castaniu, aruncă sclipiri bengaleze, care fac să pară şi mai adânc verdele ochilor fascinanţi. 


Ochii au adsea nuanţe de smarald si o strălucire care cucereşte şi adeseori dominã. Dau impresia cã pătrund total şi subjugant în sufletul celui care îi priveşte.


Aspectul fizic al unei asemenea femei este foarte sugestiv pentru temperamentul ei. Fascinantă pentru ceilalţi, ea însăşi este fascinată de viaţã. Plinã de pasiune, trezeşte la rândul ei pasiuni. Dinamicã, înflăcărata, iubeşte viaţa şi îi place sã trăiască intens. Este o luptătoare, chiar şi în iubire, şi isi doreste sa fie mereu invingatoare.


Curajoasã, este foarte atrasã de aventurã şi de necunoscut. Nu poate fi cuceritã cu gesturi banale sau previzibile. Atunci când iubeşte o face cu un abandon care merge până la uitarea de sine şi arde ca o flacără dogoritoare. Este capabilã sã sacrifice totul într-o asemenea iubire şi sã dăruiască totul, dar mare atenţie – nu este o joacã. Pentru cã nu uitã uşor şi este foarte exigentã. Trăieşte la cote mari şi solicitã aceeaşi forţã. 


Foarte inteligentã, are o remarcabilã putere de observaţie, reacţii rapide şi o vorbire foarte elocventã. 
O recunosti usor dupa silueta atletica si mersul elegant. Ii place sa danseze si chiar se misca foarte bine in mod natural , caci pasionalitatea danseaza in inima ei asemenea flacarilor.
Metabolismul ei este rapid, asa ca atunci cand isi propune, slabeste usor. Are o vitalitate buna, dar rezistenta medie la efort. Dinamica si mereu gata sa se autodepaseasca, de aceea are nevoie de  multa odihna si relaxare.
Femeile cu dominanta de foc au o greutate corporala medie, nu sunt nici grase, nici slabe, iar miscarile lor au o elasticitate remarcabila. 


Nu le place de fel caldura, sunt nerabdatoare si înclinate catre accese de furie. Sunt gurmande, dar  au o digestie foarte buna si isi pastreaza cu usurinta greutatea corporala optima. In schimb au probleme cu dintii si gingiile, precum si usoare probleme dermatologice, in special acnee.


Pitta Dosha reprezintă în esenţă energia ce dă naştere transformării. Modul lor de a munci este precis si consecvent, au un talent oratoric deosebit si putere de convingere.Emoţiile caracteristice femeilorlor ce au Pitta Dosha ca dominantă vor fi perfecţionismul, tendinţa de a conduce, curajul, pasionalitatea şi mândria.


Atunci când Pitta Dosha este excesivă, aceasta duce la manifestări critice, la mânie, aciditate, ulcere, alergii şi albirea prematură a părului. O femeie predominant Pitta care este insa armonioasă manifestă  spontan calităţile unui conducător şi are o personalitate plină de farmec.


Eficientã în acţiuni, cu simţ practic foarte bine dezvoltat şi îndrăzneaţa, este mai mereu „sigură pe situaţie”. Ştie ce vrea în viaţă şi alege întotdeauna drumul cel mai scurt, care îi asigură succesul.

Uneori poate opta pentru aventură, de dragul de a cuceri ceea ce pare de necucerit. Îi place tot ceea ce este frumos, strălucitor, îi plac bijuteriile şi hainele somptuoase. Cheltuieşte adeseori sume mari de bani într-o clipitã pe ceva ce îi place foarte mult, fără să regrete. 


Îi place ordinea şi este o mare admiratoare a creaţiilor practice ingenioase. Natura o reechilibrează profund şi îi place sã facă sport în naturã sau sã privească peisaje mirifice. 


Atunci când optează pentru căsătorie (ceea ce nu se produce întotdeauna, fiindcă dorinţa ei de a se simţi liberă o poate face să prefere o relaţie „fără obligaţii”), este o mamă şi o soţie iubitoare, dar exigentă. Stie cu adevarat sa te puna pe jeratic. Uneori este instabila in emotii. Este mai putin sensibila decat femeia Kapha, cateodata poate parea chiar dura.  Are insa o putere deosebită de a încuraja şi de a motiva. 


Principalele calităţi feminine ale tipologiei PITTA: 
 
dinamism; erotism efervescent; iubire intensã, transformatoare; pasionalitate, curaj; încredere în sine; inteligenţã practicã; eficienta, elocvenţã; nonconformism.


Recomandarile Ayurvedice pentru femeia Pitta:

• Supravegheaza-ti tensiunea, caci exista tendinta de hipertensiune.
• Evita apele de masa carbogazoase.
• Manânca în portii mici, fara sa exagerezi cu numarul meselor.
• Consuma cât mai multe fructe si legume.
• Bea mai ales apa plata, de izvor, sau apa filtrata
• Practica un sport sau fa cât mai multa miscarea în aer liber.
• Consuma frecvent apa minerala, dar naturala, neîmbogatita artificial.


Gusturile care cresc Pitta Dosha sunt picant, acru şi sărat. Orice alimente toxice, cum ar fi alcoolul şi tutunul duc imediat la un dezechilibru al lui Pitta. Emoţiile toxice cum ar fi: gelozia, intoleranţa şi ura trebuie de asemenea să fie evitate atunci când dorim să păstrăm Pitta Dosha în echilibru. 


Atunci când Pitta Dosha este excesivă, aceasta duce la manifestări critice, la mânie, aciditate, ulcere, alergii şi albirea prematură a părului.
Creşterea lui Pitta Dosha se manifestă printr-o paloare a ochilor, pielii si urinei ; de asemenea se mai pot observa un exces de foame sau de sete, senzaţii de arsură şi somn redus ca durată.


Semne că trebuie să vă reechilibraţi (reduceţi) Pitta Dosha:

•    aveţi tendinţa de a fi uşor iritabil, criticist şi să cereţi prea mult de la ceilalţi.
•    sunteţi obsedaţi de muncă sau de un proiect şi nu puteţi să vă opriţi pentru a lua o pauză.
•    vă treziţi dimineaţa foarte devreme şi apoi vă este foarte greu să mai adormiţi.
•    pielea vă este iritată sau sensibilă sau inflamată.
•    părul vă albeşte şi se subţiază prematur.
•    aveţi senzaţii de arsură la stomac sau aciditate în stomac.
•    toleraţi destul de greu alte fiinţe sau situaţiile care vă provoacă.
•    vă simţiţi frustrat, vă înfuriaţi repede
•    vă este prea cald indiferent unde v-aţi afla.
•    aveţi o senzaţie permanentă de sete, ochi vi se înroşesc.
•    vorbirea vă este adesea înţepătoare sau sarcastică, începeţi foarte uşor o dispută.


Tratamentul pentru Pitta excesivă include:

laptele dulce, folosirea uleiurilor care au proprietatea de a răci (în special untul), folosirea alimentelor cu gust dulce, astringent şi amar, folosirea parfumurilor şi podoabelor plăcute şi răcoritoare, relaxarea la lumina lunii ascultând muzică armonioasă, compania unor prieteni plăcuţi care să vă respecte independenţa, prezenţa unei fântâni cu apă rece, o casă cu o grădină mare, emoţii plăcute pline de iubire.

***************

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

One thought on “Cele trei tipuri de frumusete feminina II – Femeia de tip foc”

  1. Foarte interesant si util! Cred ca atunci cand ne-am identificat propria tipologie stim mai clar in ce aspecte \”infloreste\” feminitatea noastra si vom da curs tendintelor naturale proprii fara a ne mai chinui in eforturi de a fi \”altfel\” sau in ganduri si stari de invidie fata de alte femei. Este interesant de observat ca femeile care au invatat sa se cunoasca si sa se accepte asa cum sunt au o mare incredere in sine, fiind constiente de unicitatea frumusetii lor, si stiu sa admire si sa se bucure sincer de frumusetea unica a altor femei. Referitor la aceasta am avut mai demult o \”revelatie\” in care mi s-au aratat toate femeile ca fiind florile unei gradini, fiecare stralucind in propria frumusete. Asa cum fiecare floare este frumoasa si ne imbata sufletul cu o anumita culoare, forma si parfum, asa si frumusetea femeilor merita sa fie admirata, pretuita si \”savurata\” in unicitatea ei care exprima cu preponderenta anumite calitati (prin trupul, sufletul si spiritul ei) dintr-o multitudine si infinitate de calitati (fizice, sufletesti si spiriuale).Asteptam cu interes portretul urmatoarei tipologii feminine 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s