Un OM pentru oameni

Unul dintre marile genii ale acestui secol este un român. Un doctor care, de 50 de ani, operează pe creier şi salvează vieţile şi minţile pacienţilor săi. E celebru în lume, dar aproape necunoscut în România. Leon Dănăilă şi-a dedicat toată viaţa meseriei, spitalului, bolnavilor. Astăzi, Clinica de neurochirurgie din Bucureşti există datorită lui. Iar răsplata este un salariu pentru care statul român a mai găsit nişte mărunţiş, pe fundul sacului. O poveste despre demnitate, pasiune şi modestie.

Leon Danaila — Recordman mondial in neurochirurgia vasculara. A inceput sa repare la creierii oamenilor cand, practic, nu exista neurochirurgie in acceptiunea moderna a cuvantului.Deține 18 brevete de inventator și 10 de inovaor. Este autor a 39 cărți de specialitate
Leon Dănăilă s-a născut la data de 1 iulie 1933, în orașul Darabani (jud. Botoșani). Absolvent al Facultății de Medicină din Iași (1958) și al Facultății de Filozofie-Psihologie din București a ocupat prin concurs în anul 1991 postul de profesor neurochirurg la clinica II Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar în anul 1992 cel de profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității “Titu Maiorescu” din București.
Este membru corespondent al Academiei Române din 24 octombrie 1997 și membru titular al acesteia din 20 decembrie 2004; membru titular al Academiei de Științe Medicale (1993); membru al New York Academy of Sciences (1995) și London Diplomatic Academy (2000).

De asemenea, este membru a următoarelor societăți științifice internaționale:

L’Union Médicale Balkanique (1986),
European Association of Neurosurgical Sciances (1987),
International Society of Psychoneuroendocrinology (1991),
International Psychogeriatric Association (1991),
Societe Francaise de Pharmacologie Clinique et Therapeutique (1991),
Biomedical Optics Society (1992),
International Society for Optical Engineering (SPIE) (1992),
Balkan Society of Angiology and Vascular Surgery (1994),
World Federation of Neurosurgical Societies (1992),
Société de Neurochirurgie de Langue Française (1996),
American Heart Association (1999);
European Association of Medical Laser (1998);
International Stroke Society (Japan) (1999),
American Association for the Advancement of Science (2003),
European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (2003),
Congress of Neurological Surgeons (2004),
Membru de onoare activ al Asociației Naționale împotriva Corupției, Abuzurilor și Drepturile Omului (2006)
International Neuropsychologicaly Society (2008)
American Chemical Society (2008).
Este evidențiat în munca sanitară cu ordinul 117/ 1980; deține patru premii ale [[Academiei Române[[pentru cărțile Tratamentul tumorilor cerebrale — 1995, Apoptoza — 2001, și “Atlas of Surgical Pathology of the Brain”- 2002, Lasers in Neurosurgery — 2003. I s-a conferit premiul Internațional Romeo del Vivo — 1996 de către Departamentul de Neurochirurgie din Calabria Italia, I-a fost acordată diploma de către Editura Militară — 1976, Medalia Societatea Ateneul Român — 1990 și Medalia Caritas Catholica Vlaanderen — Belgia 1995. La 1 decembrie 2000, prin decret perzidențial, i-a fost conferit gradul de Ofițer al Ordinului național al Serviciului Credincios. I s-a decernat Premiul Academiei de Științe Medicale pentru activitatea de Cercetare-Inovare din domeniul medicinei (8 decembrie 2000). I-a fost conferită Diploma de Onoare a Universității Titu Maiorescu din București (18 decembrie 2000) și Diplomă de Excelență Academică a UMF “Carol Davila” din București (decembrie 2004), Premiul TopMedici (31 Ianuarie 2008).

De asemenea, a primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului Darabani (21 mai 1999); Cetățean de Onoare al orașului Dorohoi (18 septembrie 1999); Absolvent de Onoare al Liceului Teoretic “Gr. Ghica V.V.” din Dorohoi (18 septembrie 1999), ABI World Laureate 1999. În 2003, World Nations Congres ABI din USA i-a acordat titlul de senator.

În 2001 a obținut Noble Prize acordat de “United Cultural Convention” iar în 2002 titlul de Cavaler acordat de “Academie Europeenne d`Informatisation.

În 2009 a obținut Trofeul de Excelență la Gala 10 pentru România.

Sursa: http://www.youtube.com/user/rarescristian

********************

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

2 thoughts on “Un OM pentru oameni”

  1. Sunt atat de putini medicii cu har, si i8n general profesionistii cu vocatie adevarata, innascuta.Cineva imi spunea ca sunt mult mai fericiti, probabil, cei carora nu le pasa decat de binele lor, au mult mai putine probleme. Pe de o parte poate fi real, dar cred ca acesti oameni au si mult mai putine clipe de fericire, de pasiune, de bucurie deplina in viata. Asta ii face pe cei daruiti sa simta ca nu au trait degeaba. Arta lor de a aduce, dupa puterea lor, schimbari in bine in vietile oamenilor din jur. exista riscul sa le fie interpretat nedrept fiecare gest, pe principiul “sigur e ceva ascuns in spatele acestei fapte aparent frumoase”, ca si cand n-ar fi de ajuns ca nu se dezmint nicioadat asemenea oameni cu HAR si ca sunt dintotdeauna consecventi pe drumul ales, ca asta fac de cand se stiu si nu s/au schimbat peste noapte, asa , de ochii lumii, ci a devenit pentru ei un mod de viata ARTA DE A AJUTA PE OAMENI.Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul incarunteste, iar zilele se transforma in ani… dar ce e mai important se conserva; forta si determinarea ta nu au varsta. Spiritul tau este cel care indeparteaza panzele de paianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reusita e o alta incercare. Cat timp traiesti, simte-te viu. Daca ti-e dor de ce faceai inainte, fa-o din nou. Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp… mergi mai departe atunci cand toti se asteapta sa renunti. Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine. Fa astfel ca in loc de mila sa impui respect. Cand nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti nici asta, ia-o la pas. Cand nu poti sa mergi, ia bastonul. Insa nu te opri niciodata.\”-Maica Tereza.

    Like

  2. Este un exemplu demn de urmat,indiferent de domeniul in care activam.Este un exemplu de daruire,respect si iubire pe care noi il putem aplica cu toata increderea.Va multumim ca existati domnule doctor Leon Danaila si va daruim iubirea si recunostinta noastra!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s