Creeaza fericire !PRINCIPIUL NARCISEI GALBENE

Fiica mea mi-a telefonat de mai multe ori sa-mi spuna:
” -Mama, trebuie sa vii sa vezi narcisele galbene inainte ca vremea lor sa treaca!”

Eu doream acest lucru, dar era un drum de doua ore cu masina de la Laguna la lacul Varful Sagetii. Cand fiica mea a sunat a treia oara, i-am promis ca voi merge joia viitoare. In acea zi insa timpul s-a racit dintr-odata si a plouat.


Dar promisesem, asa ca am mers acolo. Cand in sfarsit am pasit in casa lui Carolyn si i-am salutat si imbratisat pe ea si pe nepotii mei am spus:

” -Carolyn, lasa narcisele galbene. Timpul este nefaborabil, sunt nori si ceata, asa ca nu exista nimic in lumea aceasta care sa ma faca sa mai conduc cativa kilometri!”

Fiica mea a zimbit si, cu mult calm, a spus:

” -Noi conducem pe vremea asta, mama.”
” -Ei bine, nu merg nicaieri pina nu se face timp frumos.”

Am crezut ca am fost destul de convingatoare.

” -Sper insa ca ma vei duce la service ca sa-mi ridic masina”, a spus fiica mea.
” -Cat de departe trebuie sa mergem?”
” -Cateva strazi. O sa conduc eu, sunt obisnuita cu asta.”

Dupa cateva minute, am intrebat-o:

” -Unde mergem ? Asta nu e drumul spre service.”
” -Mergem spre narcisele galbene.” Carolin a zambit.
” -Carolyn”, am spus eu cu asprime in glas,” te rog sa intorci!”
” -Linisteste- te, mama. Nu-ti vei ierta niciodata daca pierzi aceasta experienta.. “

Dupa aproximativ 20 de minute, am intrat pe o straduta pietruita si am vazut o mica biserica. Mai incolo, pe partea bisericii, am vazut scris cu litere de mana: “Gradina narciselor galbene”. Am coborat din masina si am mers in urma lui Carolyn in jos pe carare. Apoi cararea a cotit si cand am ridicat privirea am ramas muta de uimire.

Inaintea mea se afla cea mai minunata imagine. Arata de parca cineva luase un butoi urias de aur si il revarsase peste piscul si versantii muntelui. Florile au fost plantate in maiestuoase vartejuri, minunate fasii si randuri portocaliu inchis, albe, galben ca lamaia, roz-portocaliu, galben ca sofranul si galben ca untul.

Fiecare varietate de flori a fost plantata ca un grup, asa ca s-au involburat si au inflorit ca niste rauri cu tonalitati cromatice unice.. Erau 5 acri de flori.

 
  
 

“-Dar cine a facut asta?”, am intrebat-o pe Carolyn.

” -O femeie. Ea locuieste aici pe proprietate. Aceea este casa ei.”

Carolyn mi-a indicat o casa mica si modesta in mijlocul acelui tinut. Am mers catre casa. Pe un zid am vazut un afis. “Raspunsuri la intrebarile pe care stiu ca ti le pui” era titlul.

Primul raspuns a fost un simplu: “50.000 bulbi.”

Al doilea raspuns a fost: “Unul, pus pe rand, de catre o singura femeie. A fost nevoie de doua miini, doua picioare, multa inima si putina creativitate.”
Al treilea raspuns a fost: “Am inceput in 1958”.

Am descoperit atunci Principiul Narcisei Galbene. Pentru mine, acel moment a fost o experienta care mi-a schimbat viata.

M-am gindit la aceasta femeie pe care eu nu am intalnit-o niciodata si care, cu mai mult de 40 de ani in urma, a inceput cu un bulb, creand in timp propria sa viziune asupra frumusetii si bucuriei si impodobind varful unui munte obscur. Plantand pe rand cate un bulb de narcisa, an dupa an, ea a schimbat pentru totdeauna lumea in care traia. A creat ceva nespus de magnific, de frumos, de inspirat.

Principiul pe care ni-l arata gradina ei de narcise galbene este unul din cele mai marete principii ale cresterii si evolutiei. Este lectia care ne invata sa inaintam spre scopurile si dorintele noastre, pas cu pas – adesea facand doar un pas mic, de copil – si sa invatam sa iubim ceea ce facem, sa invatam sa folosim acumularea in timp.

Cand multiplicam momentele scurte de timp in care producem ceva mic, prin efort zilnic, vom constata ca putem realiza lucruri magnifice. Putem schimba lumea.

” -Treaba asta ma intristeaza, intr-un fel”, am recunoscut eu. “Cate as fi putut realiza, daca mi-as fi stabilit un scop minunat acum 35 ori 40 de ani si as fi muncit in toti acesti ani sa-l ating, plantand cate un singur bulb o data… Gandeste-te ce-as fi fost in stare sa realizez!”

Fiica mea mi-a spus raspuns in stilul ei direct:

” -Incepe de maine! Nu mai are nici un rost sa te gandesti la timpul pierdut!”
******
 

* Modul de a face dintr-o “lectie” o bucurie si o cale de evolutie, in loc de un motiv de regret, este sa te intrebi: “Cum pot folosi azi ceea ce tocmai am invatat?”.
* Adevarul este ca nu exista un moment mai bun pentru a fi fericit, decat cel prezent. Daca nu acum, atunci cand? Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Este cel mai bine sa aceepti asta in sinea ta si sa decizi sa fii fericit oricum.
Asa ca INCETEAZA sa mai astepti…
-pana cand masina ori casa este platita,
-pana cand iti iei o masina sau casa noua,
-pana cand copiii pleaca de acasa,
-pana cand iti termini studiile,
-pana cand slabesti 10 kg,
-pana cand te ingrasi 10 kg,
-pana cand te casatoresti,
-pana cand ai copii,
-pana cand te pensionezi,
-pana la vara,
-pana la primavara,
-pana la iarna,
-pana la toamna,
-pana cand mori…
Nu exista un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca sa fii fericit. Fericirea este o calatorie, nu o destinatie! Si poate ca astazi este cea mai buna zi ca sa plantezi primul bulb al propriei tale gradini de narcise… tu stii cel mai bine! 

 -autor necunoscut

*****************************************
VIATA ESTE FERICIRE PENTRU CEA CARE CREEAZA  FRUMUSETE SI FERICIRE ! 

Anima

 

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

5 thoughts on “Creeaza fericire !”

  1. Acest articol este plin de invataminte.Merita ,fiecare din noi,sa incercam sa aplicam \”Principiul narcisei galbene\”!Sunt convins ca acest demers va avea un efect pozitiv !Iti doresc o zi minunata !

    Like

  2. Multumesc, multumesc, multumesc!Ma gandesc ca si noi, bloggerii si bloggeritele, plantam cate o samanta de inima cu fiecare postrae..ce va inflori in gradini minunate, in timp..in sufletele celor ce ne citesc si simt o adiere innoitoare in suflete. Oamneii invata cel mai mult de la oameni, atunci cand vii si iti pui sufletul pe masa, cum se spune, trebuie sa existe cu siguranta cineva care avea nevoie exact de acea hrana sufleteasca…Tasha si Ionel, va multumesc ca imi sunteti aproape si comentati ceea ce public, ma ajuta foarte mult bucuria pe care o simt atunci cand ceea ce astern aici se refelcta in alte suflete..si va multumesc mai ales pentru faptul ca sunteti oameni cu multe multe \”narcise\” sadite in in suflet.Sper ca cititoarele /cititorii ARTEI-FEMINITATII sa ne impartaseasca cat mai des din parfumul narciselor inflorite in fiintele lor

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s