Un secol de feminitate in imagini III

Studiind modurile de exprimare a feminitatii de-a lungul secolului XX, ceea ce m-a incantat a fost sa observ ca indiferent de epoca, stil sau tendinte ale modei, acel “nu-stiu-ce’ al Femeii, atat de cald si de romantic sau atat de  misterios, incitant si seducator, a iesit intotdeauna in lumina. Indiferent de moda, stiluri sau tendinte, ii putem savura aroma inefabila prin intermediul acelor femei care s-au simtit pe ele insele in feminitatea lor si au gasit calea de a intrupa cu gratie in exterior, in lume, ceea ce exista in interiorul lor: un suflet fermecator de Femeie.

********************************************

1910 – 1930
*********************

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

7 thoughts on “Un secol de feminitate in imagini III”

  1. Da Ionel, m-a surprins , studiind modul de exprimare a feminitatii in primele decenii ale secolului 20 cat de rapida a fost transformarea femeii intr-o perioada foarte scurta..dupa secole si secole de rochii lungi si corsete, par foarte lung sau peruci complicate si o viata exclusiv domestica, in 1910 femeia renunta la jupoane si crinoline, pentru ca in 1920 deja sa capete o libertate mult mai mare de miscare, incepand sa fie recunoscuta in lumea artistica..Ar fi multe de spus despre modul in care s-au produs aceste transformari si cum au influentat ele Femeia, dar ma ceea ce m-a incantat a fost sa observ ca indiferent de epoca, stil sau tendinta, acel \”nu-stiu-ce' al Femeii, atat de cald si seducator a iesit in lumina prin intermediul acelor femei care s-au simtit pe ele insele ,in feminitatea lor si au gasit calea de a intrupa in exterior, in lume, ceea ce exista in interiorul lor: un suflet fermecator de Femeie.

    Like

  2. Geanina, ai un ochi format pentru frumos si autentic.Multumesc ca ai obesrvat si ai punctat..Da,imi doresc ca prin aceasta istorie in imagini sa intram in contact si sa ne familiarizam nu cu moda anumitor timpuri, ci cu feminitatea, asa cum a luat ea diverse forme in timp si mai ales cu acel \”ceva\” ce ramane, dincolo de timp, in privirea, in gesturile gratioase, in atitudinea si expresivitatea femeii ce se exprima pe sine insasi. De aceea, am ales dintre sute de fotografii doar cateva, din care emana acel inegalabil \”parfum de femeie\”….si acele femei pe care se citeste ca sunt cumva constiente de acest \”parfum\” si reusesc sa il \”dozeze\” cu maiestrie, ca pe o potiune magica

    Like

  3. Va multumesc si pentru ca atunci cand caut sa raspund comentariilor voastre, dragi cititori in tainele feminitatii, imi gasesc cuvintele, vocea, ceea ce ramasese neexprimat in postari..si astfel apar completari necesare ce subliniaza mesajul ce se dorese a fi transmis.Multumesc si va astept mereu cu cel mai mare drag!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s